Мемети се надева дека новата влада ќе има слух за решавање на проблемите со кои се соочува неговата институција

Народниот правобранител, Иџет Мемети е задоволен од решавањето на предметите најчесто за прекршување на човековите права, кои до него пристигнуваат од граѓаните. Но тој искажа загриженост што и по толку години, не успеал неговите препораки за надминување на лошата состојба во македонскиот систем да бидат земени во предвид од државните институции.

Тој истакна дека институцијата Народен правобранител се’ уште се соочува со финансиски проблеми и недостиг на кадри. Се надева дека новата влада ќе има слух за решавање на овие недостатоци.

Народниот правобранител, изјавата ја даде за време на дебатата насловена како Омбдусманот меѓу граѓаните и институциите, која денеска се одржа во Тетово.

Додади коментар

Би те интересирало и

Министерството за култура подготвува измени на Законот за авторското право и сродните права

Министерството за култура подготвува текст за Предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за авторското ...

Уште три лица хоспитализирани на Клиниката за инфективни болести

Уште три лица од гостиварско село се хоспитализирани во Клиниката за инфективни болести со висока ...

Close