Младиот оперски пеач Давид Миладинов освои две први награди на CSF фестивалот во Италија

Младиот оперски пеач од Штип Давид Миладинов, настапи на меѓународен натпревар во Италија (CSF Фестивалот) во конкуренција од над 450 учесници освои две први награди.

На фестивалот учествуваа и други учесници од Македонија, од кои, некои исто така освоија награди. Ова е голем меѓународен успех кога во срцето на оперската музика – Италија – штипјанец освои награди за изведба на композиции од класичната музика и тоа доделени од страна на жири составено од познати италијански композитори.

Би те интересирало и

Најдобрите германски филмски остварувања и годинава пред штипјани

Фестивалот на новиот германски филм, во Штип ќе го означи почетокот на последната недела од ...

Светска премиера во Пекинг на композиција од Дарија Андовска

Во рамките на China CEEC Cultural Season- Music Dialog and Cooperation 2017, на 13 октомври, ...