Момче си ја пријавило својата мајка за фалсификување пари – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Момче си ја пријавило својата мајка за фалсификување пари

Десетгодишно дете решило дека е време да биде херој (којзнае можеби го гледало Бетмен), па ја пријавило својата мајка во полиција за фалсификување пари и различни видови документи за индентификација.

За да го потврди своето тврдење, детето им дало на полицајците дел од „домашно направените” пари, а тие решиле да ја проверат ситуацијата. Кога стигнале во домот на детето ја пронашле мајката заедно со еден куп пари, а откако ја уапсиле, ги конфискувале и сите принтери, скенери и комјутерски дискови што ги нашле на местото на злосторот.

На мајката и е определена кауција од педесет илјади долари, а што ќе се случи со малиот херој не се знае.

Би те интересирало и

Државните служби во САД привремено прекинуваат со работа

Американските државни институции привремено запираат со работа, откако вчера во Сенатот не беше постигнат договор ...

ОН: Светот рапидно се затоплува

Трите последни години се најтопли откако се мерат температурите на воздухот. Темпото на раст на ...