МФ ќе го претстави подготвениот Предлог-буџет за 2018 година пред да се достави во Владата

Министерството за финансии в четврток организира јавна дебата на која ќе ги претстави контурите на Предлог-буџетот за 2018 година. Ова го соопшти денеска министерот за финансии Драган Тевдовски, одговорајќи на новинарски прашања по одбележувањето на Светскиот ден на штедењето организирано од Здружението на банкарство при Стопанската комора на РМ.

Целата вест може да ја прочитате на ММС.МК

Би те интересирало и

Кајче-возачи и таксисти работат како туристички водичи

Македонија нема ниту еден лиценциран туристички водич. Сите, засега 804 туристички водичи во земјава, работат ...

Заврши бербата на првиот македонски канабис, во тек е екстракцијата

Бербата на првиот медицински канабис одгледан во Македонија е завршена, по што следува високософистициран технолошки ...