Над 28 милиони патници лани користеле такси превоз

taxi_la

Минатата година во Македонија такси превоз користеле 25, 85 милиони патиници – покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Патниците биле превезени со 2.414 такси возила. Од вкупниот број патници, 22,17 милиони се евидентирани во градскиот превоз, а 3,68 милиони во меѓуградскиот превоз.

Домашните таксисти лани поминале околу 77,4 милиони километри од кои 62,6 милиони во градскиот, а 14,7 милиони во меѓуградскиот превоз.

Би те интересирало и

„Мултикултурните поврзувања во граѓанскиот сектор во Македонија“, книга на Лилјана Поповска

Недоволната поддршка од институциите го ограничува влијанието на мултикултурното поврзување во граѓанскиот сектор. Ова, во ...

Oрганизирани повеќе хуманитарни настани за лекување на гостиварецот Стрезовски

Професорот по физичка култура, Заке Крајчевски организираше три претстави на Магионачарско шоу во Центарот за ...