Намалени нивоата на реките и езерата, освен на Дојранско – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Намалени нивоата на реките и езерата, освен на Дојранско

Водостоите на сите поголеми реки и на езерата во Македонија, освен на Дојранското, се под вообичаеното ниво за ова време од годината – соопшти УХМР.

Пониски водостои имаат Вардар, Треска, Пчиња, Брегалница, Црна Река, Радика, Сатеска и Црн Дрим, како и Охридското и Преспанското Езеро. Во плус од 170 сантиметри е само Дојранското Езеро

Би те интересирало и

Три села беа отсечени поради огромно свлечиште викендов крај Крива Паланка

Околу 3000 жители од трите села Станци, Дренак и Дурачка река викендов беа отсечени од ...

Сведочење за претепувањето на Села: Лицето му беше разобличено, уште еден удар и ќе умреше

Кога дојдов во Собранието вратите веќе беа отворени, имаше полиција но не ги одвраќаше луѓето ...