Натпревар по противпожарна заштита за учениците од општина Аеродром – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Натпревар по противпожарна заштита за учениците од општина Аеродром

Организатори се Општинскиот противпожарен сојуз „Аеродром“ и општина Аеродром.

фото: архива

 

Традиционалниот 33. квиз-натпревар по противпожарна заштита за учениците од осумте основни училишта во општина Аеродром денеска ќе се реализира во ООУ „Љубен Лапе“.

Организатори се Општинскиот противпожарен сојуз „Аеродром“ и општина Аеродром.

Противпожарниот квиз-натпревар, како што информира општина Аеродром, претставува важен дел во развојот и ширењето на општата противпожарна култура меѓу младата популација, како и едукација за заштита од пожари, односно превентивни мерки и постапка во случај на пожар.

Во текот на октомври Општинскиот противпожарен сојуз „Аеродром“ за основните училишта распиша конкурс за ликовни и литературни творби со мотиви за заштита од пожари, кои ќе бидат изложени во основното училиште „Љубен Лапе“, а за најдобрите творби ќе бидат доделени дипломи.

Извор: МИА

Би те интересирало и

Денеска започнува манифестацијата „Снежен град“ на Попова Шапка

Традиционалната детска манифестација „Снежен град“ почнува денеска на Попова Шапка во организација на Детскиот културен ...

Прилепскиот театар подготвува втор дел на култната детска претстава ,,Волшебникот од Оз“-,,Враќањето на Дороти“

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“  интензивно ја подготвува првата премиера во новата 2018-тта година и тоа ...