На двете сметки на Црвен крст собрани 840.002 евра, акцијата завршува денеска – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

На двете сметки на Црвен крст собрани 840.002 евра, акцијата завршува денеска

Crven-krst-donacii

На жиро-сметката на Фондот за солидарност на Црвен крст до денеска се уплатени 38.409.843 денари или 624.550 евра, а од донирањето 100 денари со повик на телефоните 075/070/077 143 400, собрани се 13.250.300 денари, односно 215.452 евра, или вкупно 840.002 евра, соопштија од Црвен крст.

Досега, како што известија од Црвен крст, нивните екипи дистрибуирале:

 • 34.036 пакети со храна (еден пакет е наменет за четири лица);
 • 31.004 дневни и топли оброци;
 • 46.377  литри млечни производи;
 • 7.008 пакети со хигиенски производи;
 • 2.577 бебешки пакети;
 • 315 тони вода;
 • 586 душеци;
 • 4.590 кебиња;
 • 600 килограми облека;
 • 764 пара чизми;
 • 341 литар дезинтал.

Средствата што досега се собрани ќе бидат распределни линеарно на граѓаните од поплавените подрачја.

Би те интересирало и

Јовески бара партиите да не се мешаат во јавно-обвинителската работа

Неселективно, непристрасно, професионално и врз основа на законот се постапува во случајот за смртта на ...

ВМРО-ДПМНЕ: „Животот дојде ама не за сите“

ОК на ВМРО ДПМНЕ од Кавадарци на прес обвинува за мобинг врз нивните членови од ...