На пет локации во Скопје ќе се донира храна за бездомници

На пет локации во Скопје денеска почнува акција за донирање на храна „Нахрани 1000“ по повод 17 октомври – Светскиот ден за борба против сиромаштијата.

Целта на акцијата е да се поттикне солидарноста и да се подигне јавната свест за донирање храна на оние на коишто таа им е најпотребна.

Организатори на настанот се граѓанската иницијатива „Мрдни со прст”, „Црвениот крст на Град Скопје”, организацијата „Ајде Македонија”, Здружението на граѓани за помош на бездомници и загрозени семејства „Љубезност”, Сојузот на извидници и организацијата „АДРА”.

Покрај штандовите, во акцијата ќе биде вклучено и комбе на иницијативата „Мрдни со прст“ кое денеска ќе посети компании во Скопје бидејќи, како што соопштија организаторите, бизнис секторот пројавил интерес за акцијата.

Повеќе информации за иницијативата се достапни на страната https://www.facebook.com/МrdniSoPrst/.

Би те интересирало и

Луиза Винтон: Една од три жени изложена на некаква форма на насилство

Една од три жени или девојчиња е изложена на одреден облик на насилство во глобални ...

Револтирани работници реагираа пред капиите на Фени: Сметаат дека им се пласираат лажни информации

Револтирани работници денеска реагираа  пред капиите на Фени дека им се пласираат лажни информации од ...