На Тетовскиот универзитет се одржа петтата по ред, Меѓународна конференција по спортски науки – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

На Тетовскиот универзитет се одржа петтата по ред, Меѓународна конференција по спортски науки

На Тетовскиот универзитет се одржа петтата по ред, Меѓународна конференција по спортски науки. На Меѓународната конференција присуствуваа 150 учесници од образовни институции од земјава и странство.

„Нашите факултети ги едуцираат студентите и се залагаат за развој на спортските науки. Ние соработуваме со сите факултети во светот. Јас сум почестен, што тука имаме гости и учесници од многу земји“, порача ректорот на Универзитетот, Вулнет Амети.

Целта на конференцијата е да се донесат заклучоци за развој на спортските науки и размена на знаења и искуства.

Би те интересирало и

25 години ФООМ:Отвореното општество во Македонија исправено пред предизвици кои треба да ги надмине

  Македонското општество од една фаза на децениско перманентно затворање, почнува да се отвора и ...

Имињата за новите министри утре ќе бидат доставени до Парламентот

Премиерот Зоран Заев утре до Парламентот ќе ги достави новите имиња за реконструкција на Владата. ...