Невремето предизвика поплави во делови на Будва и Рисна

Бура предизвика поплави во одредени делови на Рисна и Будва, а помала штета е нанесена и во Подгорица. Во Будва голем број автомобили останаа заглавени во вода, јавуваат црногорски медиуми.

Поради поројните дождови и зголеменото ниво на водата во некои делови на градот поединечни патишта се поплавени и непроодни.

Во Подгорица штета предизвика силниот ветер, кој корнеше стебла, додека дожд врнеше со послаб интензитет.

Би те интересирало и

На први јануари почнува пописот на сите Албанци во светот

Од први јануари идната година амбасадите на Република Албанија во светот ќе започнат со реализацијата ...

Единаесетта ротација на словачки полицајци во Македонија

Од Амбасадата на Република Словачка во Скопје информираат дека на 15 ноември, врз основа на ...