Недостигот на кадар главен проблем во металуршката индустрија во Македонија

Недостигот на кадар е еден од клучните проблеми во металуршката индустрија – сметаат од Здружението на металургија при Стопанската комора на Македонија. Од таму бараат, државата да направи коренити промени во образовниот систем.

Целата вест може да ја прочитате на ММС.МК

Би те интересирало и

Заинтересираните инвеститори денес влегоа во кавадаречки Фени за да направат увид за состојбите во фабриката

Вработените очекуваат што поскоро да се заврши нивната агонија и да продолжат со работа. Целата ...

Заинтересираните инвеститори ќе вршат увид во состојбата на Фени

Заинтересираните потенцијални инвеститори за Фени Индустри, придружувани од претставници од трите банки најголеми доверители, од ...