Нема зголемувања на водостоите и покрај врнежите – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Нема зголемувања на водостоите и покрај врнежите

И покрај врнежите што ја зафатија Македонија, ниту една од реките, освен Струмица кај Сушево, нема водостој над просекот за мај. Дури, како што покажуваат денешните хидролошки мерења, нивото на Сатеска кај Ботун е драстично пониско и изнесува осум сантиметри за разлика од мајскиот просек кој е 38 сантиметри.

Нивото на Струмица е за два сантиметра повисока од просекот, а Вардар кај Скопје и Јегуновце, Треска кај Македонски Брод, Црна кај Новаци и Дрим кај Ложани, се двојно пониски од просекот за мај.

Приближни на просекот за мај се водостоите на Вардар кај Демир Капија и на Пчиња кај Катлановска Бања.

Би те интересирало и

Заев – Коѕијас: Време е за лидерски одлуки и за компромс

Иднината на Македонија и Грција треба да биде во фокусот на преговорите на двете земји ...

Отворен Конзулат на Црна Гора во Република Македонија со седиште во Штип

Црна Гора денеска отвори конзулат со седиште во Штип, со кој се очекува взаемно приближување ...