Не знаела како нејзиниот питбул ќе реагира на мачето – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Не знаела како нејзиниот питбул ќе реагира на мачето

Моментот кога 24-годишната девојка по име Фиби Џил ја здогледала сликата од ова напуштено маче без едно око, знаела дека мора да му помогне и да го посвои.

Мачето по име Стич го изгубило своето око поради негрижа од сопственикот, кој на крај го однел во ветеринарна болница и го оставил таму само и препуштено на судбината.

Фиби и Стич веднаш се засакале, но девојката имала еден проблем – таа дома веќе чувала питбул и не била сигурна дали двете животни ќе се прифатат и ќе можат да живеат заедно.

Но, животните секојдневно не потсетуваат колку поголеми луѓе се од нас – питбулот по име Аљаска и Стич не само што се засакале, туку и кучето станало најголемиот заштитник на малото еднооко маче.

Прекрасно пријателство кое го растопува срцето!

Извор: ЗаЗабава

Би те интересирало и

Објавена уште една снимка со бркање НЛО, Пентагон молчи

Објавена е нова снимка што од неодамна веќе не се вбројува во „класифицирани тајни документи“, ...

Критична маса #70: „Имаш сериозна врска?“

Што претставува за тебе точакот? Можеби за некои е заменливо парче метал и две гуми. ...