Нивото на Охридско Езеро четири сантиметри над дозволениот минимум – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Нивото на Охридско Езеро четири сантиметри над дозволениот минимум

Како што покажува неделната хидролошка состојба, нивото на реката Црн Дрим кај Ложани е далеку под просекот за февруари. Се движи меѓу 19 и 27 сантиметри за разлика од февруарскиот просек кој изнесува 123 сантиметри. Потпросечни се и нивоата на Пчиња кај Катлановска Бања, Крива Река кај Крива Паланка, Брегалница кај Штип, Струмица кај Сушево и Црна Река кај Новаци.
Реката Вардар, пак, кај Јегуновце бележи водостој нешто над февруарскиот просек.

Би те интересирало и

Tимоние: Немојте да се изгубите во беспотребни кавги

Франсцускиот амбасадор во Македонија, Кристија Тимоние  денеска од Штип  им порача на политичарите и пратениците ...

Патриотски протест во Скопје во пресрет на доаѓањето на Коѕијас

Да престанат преговорите со Грција за името и Македонија да влезе во меѓународните институции под ...