Нобеловата награда за мир годинава ја доби Групата за броба против нуклеарното вооружување – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Нобеловата награда за мир годинава ја доби Групата за броба против нуклеарното вооружување

Ова пред малку го објави претседавачкаата со Нобеловеиот комитет, Берит Рахс – Андерсон.

Организацијата за доби наградата поради напорите да го привлече вниманието врз катострофалните последици по чевештвото поради каква била употреба на нуклеарно оружје и поради оргномните напори да ги спречи пробите со нуклеарно оружје, рече на објавата Рајс Андерсон.

Колацијата Ајкон обединува невладини организации од 100 различни држави во светот. Обидите на колаицијата е да ги обедини силите во борбата против нуклеарното вооружување преку вклучување на клучните институции и влади со цел да се елминира нуклаерното вооружување. До сега, 108 држави потпишаа документ со кој се обврзувааст во таа борба.

Би те интересирало и

Прилепскиот театар подготвува втор дел на култната детска претстава ,,Волшебникот од Оз“-,,Враќањето на Дороти“

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“  интензивно ја подготвува првата премиера во новата 2018-тта година и тоа ...

Месец на бугарски филм

Манифестацијата „Месец на бугарски филм“, која почна во Кинотеката на Македонија на 1 февруари, ќе ...