Обвинителите на СЈО во Врховен: Се разгледуваа случаите на Темелко и Талевски – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Обвинителите на СЈО во Врховен: Се разгледуваа случаите на Темелко и Талевски

Претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски, за Макфакс изјави дека предметите биле разгледувани и дека по донесувањето на одлуката, јавноста ќе биде информирана.

Врховниот суд ги одржа седниците на кои се разгледуваа барањата за заштита на законитоста за притворите на градоначалниците на општина Пустец, Едмонд Темелко, и на општина Битола, Владимир Талевски.

Во судот беа и обвинителите на СЈО, Трајче Пеливанов и Гаврил Бубевски, кои го напуштија судот без изјава за медиумите.

Претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски, за Макфакс изјави дека предметите биле разгледувани и дека по донесувањето на одлуката, јавноста ќе биде информирана.

Извор: Макфакс

Би те интересирало и

Европски ден на националните паркови, Македонија има три

Нашите паркови се нашиот најблизок контакт со природата. Во парковите може на најдобар начин да се ...

Република Македонија стана полноправна членка на Јадранско-Јонската иницијатива

Македонија и формално стана полноправна членка на Јадранско – Јонската иницијатива на состанокот на Советот ...