ОБСЕ/ОДИХР со првична оценка за вториот круг од локалните избори – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

ОБСЕ/ОДИХР со првична оценка за вториот круг од локалните избори

Набљудувачката мисија на канцеларијата за демократски институции и човекови права (ОДИХР) на ОБСЕ, денеска на прес-конференција во Скопје ќе ги претстават првичните постизборни наоди и заклучоци од вториот круг од Локалните избори.

Првичните наоди и заклучоци ќе ги претстави амбасадорката Одри Гловер, шефица на набљудувачката мисија на ОДИХР.

Набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР е составена од 126 набљудувачи од 26 земји – 17 изборни експерти во главниот град, како и 17 долгорочни и 88 краткорочни набљудувачи распоредени низ целата држава.

Извор: МИА

Би те интересирало и

Денеска се прегласува во Чаир

Во избирачкото место 2901 во општина Чаир денеска повторно се гласа за градоначалник. По вториот ...

Утре ќе се прегласува на едно избирачко место во Чаир

Во општина Чаир во избирачкото место 2901 утре ќе биде повторено гласањето од вториот круг ...