Огромен пораст на разводите оваа година во Македонијa

razvodi

Иако и бројот на склучени бракови во државава е значителен пораст во споредба со лани, загрижува огромиот број на разводи.

Во првото тримесечие од годинава биле склучени 2.760 бракови, што е за 12,1 отсто повеќе во однос на истиот период лани, соопшти Државниот завод за статистика.

Од почетокот на годинава до крајот на март се евидентирани и 664 разводи, што е зголемување од 20,5 проценти во споредба со првиот квартал од 2015 година.

Би те интересирало и

Oрганизирани повеќе хуманитарни настани за лекување на гостиварецот Стрезовски

Професорот по физичка култура, Заке Крајчевски организираше три претстави на Магионачарско шоу во Центарот за ...

Во полошко голем интерес за вакцинација против сезонски грип

Постарата генерација и оваа година традиционално во голем број ги примија првите вакцини на сезонската ...