Одбележан патронатот на тетовската касарна Кузман Јосифоски Питу – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Одбележан патронатот на тетовската касарна Кузман Јосифоски Питу

Пред споменикот на народниот херој Кузман Јосифоски Питу во Тетовската касарна која го носи неговото име, букети цвеќе положија преставници од тетовската касарна, преставник од советничката група на ВМРО ДПМНЕ и од СДСМ од советот на Општина Тетово,Сојузот на борци од Тетово, Сојузот на борци од Гостивар, Здружението на резервни офицери, Здружението на трудови инвалиди, Здруженито бна воени инвалиди и други организации и почитувачи на ликот и делото на Кузман Јосифоски Питу.

Пригоден говор за ликот и делото на Кузман Јосифоски Питу, одржа командантот на третата механизирана пешадиска бригада, потколковникГоце Филиповски

На одбележувањето на патронатот беа доделени благодарници а беше организиран и тактичко – технички збор на вооружувањето и опоремата со која располага единицата.

Би те интересирало и

Во Охрид денес се санираа штетите кои ги направи невремето вчера

Во Охрид денес се санираа штетите кои ги направи невремето вчера, а кое беше проследено ...

Алармантното зголемување на нивото на Охридското езеро ги поплавија улиците во центарот на Охрид

Јужниот ветер кој достигнуваше брзина и од 100 километри на час, високите бранови но и ...