Опасност од нови ерозии во Тетово – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Опасност од нови ерозии во Тетово

Земјата над православните гробишта во Тетово постојано ерозира. За неколку недели од свлечишта оштетени се неколку домови.

Пратеникот Самка Ибраимоски го посети маалото и вети помош од централната власт.

Поради постојаните ерозивни процеси во населбата над православните гробишта во Тетово оштетени се неколку домови.

Дел од погодените жители стравуваат дека при мал пороен дожд, може пак да се активираат нови големи свлечишта.Поради ризик, цели семејства наместо дома преспиваат по соседи и пријатели.

Пратеникот Самка Ибраимоски, го посети маалото и вети помош од централната власт, преку Министерството без ресор за имплементација на националната стратегија за подобрување на состојбата на Ромите.

Од Општина Тетово, истакнаа дека ќе се заложат што поскоро да изработат проект за потпорен ѕид, кој би делувал превентивно на евентуални нови свлечишта.

Автор: Зоран Димовски

Би те интересирало и

Во Охрид денес се санираа штетите кои ги направи невремето вчера

Во Охрид денес се санираа штетите кои ги направи невремето вчера, а кое беше проследено ...

Алармантното зголемување на нивото на Охридското езеро ги поплавија улиците во центарот на Охрид

Јужниот ветер кој достигнуваше брзина и од 100 километри на час, високите бранови но и ...