Операција за расчистување на бегалците од стариот аеродром покрај Атина

Грчката полиција почна операција за расчистувања на стариот аеродром Елиникон покрај Атина од бегалци, јави АНА-МПА.

Во рамки на операцијата ќе бидат расчистени три згради, во кои се сместени бегалците.

Планирано е околу 500 бегалци да бидат преместени во нов центар во Тива, а други 150 да бидат распределени во Дервени и Инофита.

Околу десет отсто од бегалците, кои престојувале во згради на поранешниот аеродром, покрај Атина изразија несогласување да го напуштат регионот.

Би те интересирало и

Слободан Праљак му понудил отров и на Ратко Младиќ

Хрватскиот генерал и лидер на босанските Хрвати, Слободан Праљак кој се отру со цијанид во судницата ...

Босански музеј на воено детство ја освои наградата за најдобар музеј во Европа

Во само една година, мал босански музеј посветен на детството во време на војна, ги ...