Општата болница во Гостивар „Ферид Мурат“ се опреми со сто нови болнички кревети – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Општата болница во Гостивар „Ферид Мурат“ се опреми со сто нови болнички кревети

Креветите се донација на клиниката Базел од Швајцарија. Се работи за современи кревети кои ќе бидат распоредени во сите одделенија во болницата. Донацијата е обезбедена со посредство на жител од Гостивар, кој е на привремен работа во Швајцарија.

Од Швајцарскката клиника, најавиле дека и понатака ќе донираат опрема и инвентар за гостиварската општа болница. Но, прво нивни луѓе ќе дојдат да ја посетат гостиварската болница, за да утврдат кои се  неопходните донации кои и се потребни на болницата, каде последниве неколку години, неколку здруженија и невладини донирале разновидна опрема.

Би те интересирало и

Заев: македонските возачки дозволи ќе бидат признаени во Германија

Македонскиот премиер вели дека поради техничка пречка неделава не бил потпишан договорот за признавање на ...

Села и Гаши на средба во Тетово разговараа за окрупнување на Албанската опозиција

Иако поделени во фракции и крила, Албанските опозициони партии започнаа да соработуваат, чија крајна цел ...