Оштетен билборд на Вмро Дпмне во Куманово

bilbord

Непознати сторители го оштетиле билбордот на Вмро Дпмне на кој е носителот на листата за пратеници во изборната единица број 2, Никола Тодоров , лоциран на Октомвриска револуција во Куманово. Од општинскиот комитет на Вмро Дпмне , го обвнија СДСМ. Марио Цветковски , кандидат за пратеник вели дека СДСМ е во паника и дека со ваков чин демонстрираат немоќ. Тие ги повикаа институциите да го расветлат случајот. “Ги повикуваме сите надлежни институции , како и меѓународни и домашни организации , а особено Министерството за внатрешни работи да го расветлат и санкционитаат ваквото однесување, особено што министерот е од редовите на СДСМ , задолжен за фер и законско спроведување на изборниот процес” -изјави Цветковски. Од Вмро Дпмне, велат дека СДСМ во Куманово ги вклучило и јавните претпријатија во изборната кампања, а реагираат и на поставените билборди на несоодветни места.

press-bilbord

Од општинскиот изборен штаб на СДСМ од Куманово се оградуваат од обвинувањето на Вмро Дпмне.  Мартин Костовски , претседател на општинската организација на СДСМ вели дека го осудуваат ваков нецивилизиран чин на оштетување на изборен материјал, во случај билборд и вели дека крајно време е да имаат сите цивилизирана изборна кампања. И тој повика институциите да го решат случајот и да ги пронајдат сторителите.Додади коментар

Би те интересирало и

dik-670x447-47043-68631-1

ДИК дефинитивни резултати за пратеници ќе објави доцна попладнево, ги прегледува записниците

Членовите на Државната изборна комисија сакаат детално да ги прегледаат записниците од сите општински изборни ...

36730434_302

Пат ситуацијата ја заострува кризата

Медиумите на германски јазик известуваат за тесен исход на предвремените парламентарни избори во Македонија, без ...

Close