Партиите до полноќ треба да ги достават предлозите за членови на избирачки одбори

DIKKKK

До ноќеска на полноќ, политичките партии до општинските изборни комисии (ОИК) треба да достават предлози за членови на избирачките одбори (ИО) и нивни заменици, заради формирање односно евентуално дополнување на ИО со нови членови и заменици.

Ваквата обврска е во согласност со Роковникот на Државната изборна комисија (ДИК) за спроведување на предвремените парламентарни избори на 5­ти следниот месец.

Од ДИК тврдат дека испратиле соопштение и оти се јавуваат во општинските изборни комисии за да им укажат дека денеска ќе треба да ги чекаат предлозите на политичките партии.

Би те интересирало и

Oрганизирани повеќе хуманитарни настани за лекување на гостиварецот Стрезовски

Професорот по физичка култура, Заке Крајчевски организираше три претстави на Магионачарско шоу во Центарот за ...

Во полошко голем интерес за вакцинација против сезонски грип

Постарата генерација и оваа година традиционално во голем број ги примија првите вакцини на сезонската ...