Патувања – Page 2 – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Последни вести

Алепо – град на УНЕСКО, пред и по војната во Сирија

Неколку фотографии од истите места, пред и по сириската војна во градот Алепо – еден од најстарите населени градови во светот. На 19 јули 2012, во Алепо – најголемиот град во Сирија, започна воена конфронтација што беше дел од сириската граѓанска војна. Карактеристично за оваа милитарна акција беше што сириската армија ...

Повеќе »

Јапонците ќе се возат со невидлив воз од 2018 година

Еден од врвните архитекти на Јапонија, Кезујо Сејима дизајнираше необичен воз како дел од прославата на 100 години од постотење на една железничка компанија. Се работи за воз кој е виртуелно невидлив за оние кои го гледаат однадвор, а истиот ќе биде пуштен во употреба во Токио во 2018 година. ...

Повеќе »

Вечера во ресторант кој виси на карпа

На мексиканската планина Сиера Мадре, ќе се гради ресторан кој ќе ве возбуди во вистинска смисла на зборот. Имено, Copper Canyon Cocktail Bar ќе се смести на самиот кањон, што ќе биде целосно издаден. Првиот кат на зградата ќе биде затворен, а вториот ќе биде платформа за гледање од која ...

Повеќе »