Помфрит со нутела нов деликтес во Сиднеј

Сиднејскиот ресторан „Батлер“ на своите гости почна да им нуди нов деликтес, кој за кусо време стана вистинска сензација. Станува збор за обични пржени компири, односно помфрит, прелиени со нутела крем, мелени ореви и други јаткасти плодови.

Претставници на ресторанотсметаат дека ова е совршено јадење за оние кои сакаат мешање на вкусовите на слатко и солено.

Гостите кои го пробале деликатесот велат дека е совршен како прилог со хамбургер или како десерт, но дека не е препорачливо „да се меша со кечап“.

Ова јадење засега го има само на менито на „Батлер“, но поради едноставноста во неговото подготвување не е исклучено наскоро да се прошири низ целиот свет.

Додади коментар

Би те интересирало и

„Волшебен“ напиток за сезоната на вируси

Тешко е да се заштитите целосно кога сезоната на вируси и настинки е на прагот, ...

Дали ги кршите јајцата на погрешен начин?

Когасе подготвува нешто со јајца, најголем дел од луѓето ги кршат јајцата од работ на ...

Close