Попоски на 127-та Сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Попоски на 127-та Сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа

Министерот за надворешни работи во техничката влада Никола Попоски ја предводи делегацијата на Република Македонија која денес и утре учествува на министерската сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа (СЕ), под претседавање на Кипар.

Според најавите од МНР претставниците од земјите членки на Организацијата ќе ги разгледаат состојбите и актуелните предизвици, кои се приоритети на Советот на Европа, меѓу кои: борбата против тероризмот, мигрантската криза, конфликтите и кризите во Европа и улогата на Советот на Европа, како и обезбедување долгорочна ефективност на Европската конвенција за човекови права.

На сесијата, претседавањето со Комитетот на министри на Советот на Европа од Кипар ќе го преземе Чешката Република, која ќе претседава до ноември оваа година.

На агендата на Никола Попоски се планирани и повеќе билатерални средби.

Би те интересирало и

Раководството на МВР отворено за соработка со Независниот синдикат на полицијата

Раководството на МВР и натаму е отворено за соработка со претставниците на синдикатот бидејќи тоа ...

НСП: Само една третина од полицајците имаат нови чизми

МВР тапка во место и не презема ништо освен празни муабети да ги подобри условите ...