Почна исплатата на социјална парична помош – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Почна исплатата на социјална парична помош

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска е почната исплатата на права од социјална заштита.

Министерството за труд и социјална политика од денеска почна со исплата на социјалната парична помош, паричниот надоместок за помош и нега од друго лице и субвенциите за електрична енергија за мај 2107 година.

Би те интересирало и

Ирена Јакимоска е нов претседател на Стопанската комора за Прилеп

Управниот одбор на Регионалната Стопанската комора за Прилеп доби нов претседател – Ирена Јакимоска. Таа ...

Пуштена во употреба делницата Демир Капија – Смоквица

Граѓаните веќе може да сообраќаат на автопатската делница Демир Капија – Смоквица, која претставува последен ...