Прашања на кои никогаш можеби нема да можеме да го најдеме одговорот – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Прашања на кои никогаш можеби нема да можеме да го најдеме одговорот

Постојат прашања за коишто ама баш никогаш никој не се потрудил да го најде одговорот.  Немојте да мислите дека ние ќе ви ги дадеме одговорите, туку сакаме само да ве потсетиме на нив, да ве поттикнеме да размислите и да ни дадете ваше мислење.

 • Зошто секогаш тој што вози побавно од нас е идиот, а тој што вози побрзо од нас е манијак?
 • Зошто кога возиме и бараме одредено место го намалуваме звукот на радиото?
 • Која е разликата кога временската прогноза вели дека денес времето ќе биде умерено облачно, а утре умерено сончево?
 • Зошто кога ќе се наводениш, алиштата стануваат потемни и покрај фактот дека водата е светла и бистра?
 • Зашто луѓето велат дека се утепани од работа како кучиња, кога кучињата лежат по цел ден?
 • Зошто редот во којшто чекаш ти, секогаш се движи поспоро?
 • Зошто постои миризлива тоалетна хартија?
 • Како е машки род од буба мара?
 • Кога прво го измислиле часовникот, како знаеле на колку часот да го наместат?
 • Од која страна е другата страна на улицата?
 • Дали постои сексуално злоставување на работа кај луѓето кои се самовработени?
 • Зошто во речниците го има зборот речник?
 • Зошто се перат пешкирите? Зарем тие не се чисти?
 • Зошто иглата за еутаназија се стерилизира?
 • Зошто камиказите носеле кациги?
 • Зошто се прават авотмобили кои се движат побрзо од законски дозволената граница?

Би те интересирало и

Објавена уште една снимка со бркање НЛО, Пентагон молчи

Објавена е нова снимка што од неодамна веќе не се вбројува во „класифицирани тајни документи“, ...

Критична маса #70: „Имаш сериозна врска?“

Што претставува за тебе точакот? Можеби за некои е заменливо парче метал и две гуми. ...