Прилепскиот театар аплицираше со 6 престави на конкурсот на Министерството за култура – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Прилепскиот театар аплицираше со 6 престави на конкурсот на Министерството за култура

Министерството за култура на Република Македонија во јуни го распиша, а до 15-тти ноември траеше конкурсот за финансирање на проекти од национален интерес во културата за 2018 година.Прилепскиот театар до Министерството за култура аплицираше со 6 проекти да бидат финансирани за оваа 2018-та година.

Целата вест може да ја прочитате на ММС.МК

Би те интересирало и

Објавен конкурсот за Меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“

Меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“ во Гостивар го објави конкурсот за годинашното петто издание на ...

Ќе се отстрануваат малите сувенири од проектот „Скопје 2014“

Малите статуетки и илјадниците сувенири изработени според споменици и скулптури од проектот „Скопје 2014“ ќе ...