Проекти – Page 10 – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Последно додадени

Ноќен експрес: Ни треба ли некое ново „Наше маало“?

„Наше маало“ е најгледаната телевизиска серија во Македонија, која се снимаше и емитуваше од 1998 до 2004 година. Проектот на Search for common ground имаше за цел мултикурното и мултијазично богатство во Македонија да го претстави како предност, а не како пречка за социјална кохезија и заедничко живеење. Тоа беше ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 32 – долга верзија

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 31 – кратка верзија

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 31 – долга верзија

Повеќе »

Ноќен Експрес: Потреба од дорегулација во секторот на приватното обезбедување

Околу 4 000 лица  во земјава  работат во фирмите за обезбедување – покажуваат официјалните статистики. Приватното обезбедување, како дејност која интензивно се менува и секојдневно се исправа пред нови предизвици, се соочува со проблеми во однос на нормативната регулација – смета Комората за приватно обезбедување на Република Македонија.

Повеќе »

Ноќен експрес: Се исплаќа ли бизнисот со обложувалници?

Менаџер кој раководи со повеќе обложувалници од познат бренд, тврди дека овој бизнис е сериозен и по обемот на пари, а и според бројот на вработени, бидејќи како што вели, со него се опфатени околу 2000-3000 вработени. Според него овој вид на „пробување на среќа“ е пред сé забава. – ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 30 – кратка верзија

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 30 – долга верзија

Повеќе »

Ноќен експрес на местото каде почнува одвикнувањето од коцка

Зависноста од хазард обично не оди сама, вели во видео интервјуто Сократ Манчев од психотерапевтската заедница „Покров“ од Струмица, каде се лекуваат зависници од дрога, алкохол и хазард. Според Манчев, најтешкиот дел е да се одржи апсиненцијата, како брод на ветер. Зависник од коцкање на автомати е еден од соговорниците ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 29 – кратка верзија

Повеќе »

Тодор Александров бил масон

  Зборувајќи на темата кои се предавници , а кои патриоти, во Ноќен експрес на Канал 77,  Владимир Милчин пензинираниот директор на фондацијата Отворено општество рече дека масоните ќе бидат прогласени за противници на актуелната власт. Милчин го споменува и Тодор Александров како прв масон, кој го нарекува трибун на ...

Повеќе »

„Се судрија“ Милчин и Пандов во Ноќен експрес

Полемика околу предавниците и патриотите се разви помеѓу Владе Милчин и Александар Падов од ГДОМ во последното издание на Ноќен експрес на Канал 77. Милчин: – Вие, ти и мојот некогашен студент Тони Михајловски имавме подолог разговор во времето кога Љубе Бошковски беше прогласен за предавник. Во тој период бевте ...

Повеќе »

Андов: Застапниците на патриотизмот фактички се предавници

Во Ноќен Експрес, Стојан Андов првиот претседател на Собранието на РМ, се потсети на времето на референдумот во 1991 година, време за кое ќе каже дека се пребројувале патриотите и предавниците. Тој смета дека поделбата на две вакви групи е многу поизразена изминативе десетина години и дека актуелната владеачка гарнитура ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 29 – долга верзија

Повеќе »

Ноќен експрес: Сите што се сликаа со шампањско на бината беа против референдумот за независност

Ова го вели првиот претседател на Собранието на независна Македонија, Стојан Андов во интервјуто за Ноќен Експрес . Историски како да многу повеќе сме се убивале меѓусебно отколку штосме убиле надворешни непријатели, окупатори сме се бореле за слобода. Зошто тоа проклетство и ден денес ни се случува ни се повторува, вели Андов  ...

Повеќе »