Проекти – Page 5 – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Последно додадени

,,БИЛЕТ ВО ДВА ПРАВЦА“ – Мостот на поезијата стана „Мост на иселените.“ 

Младите стружани го вклучија алармот. Што прави Струга, да ги задржи или врати младите луѓе во градот ,истражуваше Мики Трајковски. Сторијата е поддржана  од Националниот Демократски Институт од Вашингтон. Како Струга нема друга. Оваа изрека со децении го красеше градот на мостовите. Но стружани сега на шега ќе речат „И ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 52 – долга верзија

Повеќе »

Тој што не се појавува на дебати во екот на едни избори не е политичар

Човек што неможе да дебатира и да си ги соочи аргументите со противникот не знам што бара во политиката, вели  Никола Димитров аналитичар. Слободни избори има ако има информирани граѓани и контролирани медиуми бидејќи на медиумскиот пазар сите се со слични наслови и со слични пораки. Ако Груевски види дека ...

Повеќе »

Кој губи а кој добива гласачи во предизборието на Предвремените Парламентарни избори 2016

На овие избори ВМРО се труди да го задржи гласачкото тело , СДСМ се труди да го прошири , ДУИ полека „искрварува„ а ДПА веќе „искрвари„ т.е го изгуби своето гласачко тело вели за Ноќен Експрес аналитичарот Сашо Клековски. Споредв него Беса партијата покажала со митингот  во Борис Трајковски дека ...

Повеќе »

Институциите во Македонија потфрлија да се соочат со проблемот на неказнивост

За Никола Димитров поранешен заменик  министер за надворешни работи и политички аналитачар ,  планината што се откри со прислушуваните материјали,за која  СЈО отвори могу истраги , за која Европската комисија се поотворено почна да зборува за „заробена  држава„за судство што оди назад, за реформи во јавна администрација што стагнираат, за ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 51 – кракта верзија

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 51 – долга верзија

Повеќе »

Во Македонија богатите плаќаат помалку сиромашните повеќе

Во моментов во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување има 536 000 осигуреници а од нив реално се плаќаат придонеси реално за 498 000 граѓани.Бројката на пензионери кои што примаат пензија во моментов е плус – минус 293 000 . Тоа ни кажува дека на секој пензионер  имаме 1.7 вработени.За ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 50 – долга верзија

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 50 – кратка верзија

Повеќе »

„Билет во два правца“: Преземените мерки безуспешни, Истокот се празни

Радио Канал 77 од денеска почнува со серија радио приказни на тема „Миграции и заминувањето на младите луѓе“. Има ли можност да добијат пристоен живот во земјата во кој се родени, дали се вреднувани од заедницата и општеството воопшто? На овие прашања низ радио приказните, видео материјалите и текстовите на ...

Повеќе »

Изборните кампањи во Македонија личат на театрални борби помеѓу добрите и лошите

Кога ќе направам споредба со Австралискиот политички систем и со ова што го гледам тука ова овде воопшто не ми изгледа на некоја изборна кампања или некоја борба на идеи, на вредности, на политики ова повеќе ми изгледа на театрална борба помеѓу добрите и лошите зависно од која страна се ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 49 – кратка верзија

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 49 – долга верзија

Повеќе »

Кој ја купил Фин Фишер програмата за следење во Македонија?

Оваа програма за следење и шпионирање е единствена програма лиценцирана и легално произведена во Британија со филијала во Германија  и од таму може да се купи лиценцата за нејзина употреба . Од британската фирма  која  по продава софтверот за оваа програма велат дека  ја продаваат само на влади и други ...

Повеќе »