Проектот „Купи куќа, купи стан“ ќе продолжи и во 2018 година – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Проектот „Купи куќа, купи стан“ ќе продолжи и во 2018 година

Проектот за субвенционирање станбен кредит или познат како „Купи куќа, купи стан“ ќе продолжи и в година.

Владата денеска на седница го разгледа и го усвои извештајот за спроведување на Законот за субвенционирање станбен кредит со предлог-одлука за времетраењето на јавниот повик и бројот на јавни повици за пријавување граѓани за добивање субвенциониран станбен кредит во 2018 година.

Со донесување на оваа одлука, велат од Владата, и во 2018 година ќе им се овозможи на граѓаните по поволни услови да дојдат до сопствен дом.

Би те интересирало и

Пуштена во употреба делницата Демир Капија – Смоквица

Граѓаните веќе може да сообраќаат на автопатската делница Демир Капија – Смоквица, која претставува последен ...

Првичен сликовен приказ на првите полимерни банкноти на Република Македонија

НБРМ го претстави на јавноста првичниот сликовен приказ на првите полимерни банкноти на Република Македонија, ...