Производството во Југохром ќе се рестартира на пролет – оценува Здружението на металургија

Динамизирање на производството во Фени индустри предвидува Здружението на металургија при Стопанската комора во Македонија, откако овој комбинат за никел од пред неколку дена е во сопствеништво на бугарската Енекод. Производството во Југохром пак, според очекувањата, би требало да се рестартира на пролет.

Целата вест може да ја прочитате на ММС.МК

Би те интересирало и

Заинтересираните инвеститори денес влегоа во кавадаречки Фени за да направат увид за состојбите во фабриката

Вработените очекуваат што поскоро да се заврши нивната агонија и да продолжат со работа. Целата ...

Заинтересираните инвеститори ќе вршат увид во состојбата на Фени

Заинтересираните потенцијални инвеститори за Фени Индустри, придружувани од претставници од трите банки најголеми доверители, од ...