Промоција на роман на Миљенко Јерговиќ

Романот „Рута Таненбаум“ од Миљенко Јерговиќ ќе биде промовиран на 30 мај, во 17 часот, во клубот „Менада“. На промоцијата ќе присуствува авторот, а разговорот ќе го водат Ѓоко Здравески и Илина Јакимовска.

Инаку, Јерговиќ ќе пристигне во Скопје и како лауреат и гостин на фестивалот „Про за- арт“ што ќе се одржи од 28 до 30 мај.

Би те интересирало и

Некои споменици од „Скопје 2014“ можни материјални докази во постапките

Министерството за култура е во координација со Град Скопје и со Општина Центар околу  модалитетите ...

Мартинките прогласени за светско културно наследство од страна на УНЕСКО

Културните обичаи поврзани со прославувањето на 1 Mарт – „Мартинки“ станаа дел од светското нематеријално ...