„Професионалната“ ТВ Канал 5 присвојува туѓи материјали како свои

Неделава радио Канал 77 на својата интернет страница објави информација со фотографии од сообраќајна несреќа кај Делчево, во која едно лице почина.

Канал 77 прв ја објави веста со фото документација од лице место. Веста потоа беше преземено од многу други медиуми, со уредно наведен извор, но не и од ТВ Канал 5. Оваа телевизија лесно го присвои трудот на екипата на Канал 77, без наведување на медиумиот кој ја објави веста и фотографиите.

Технички пропуст или намера? Од професионален медиум, како што се прикажува Канал 5, се очекува и професионално однесување.

Би те интересирало и

Оптимистички најави од новата локална власт во Неготино дека проблемот со недостиг на вода ќе отиде во заборав

Ќе се реши ли конечно проблемот со недостигот на водата за пиење во Неготино – ...

Граѓаните на Штип и надлежните в петок ќе расправаат за квалитетот на водата за пиење

Водоснабдување, квалитет на водата за пиење, одвод и канализација – ова се темите за кои ...

https://www.youtube.com/watch?v=vgXD49WRJkA