Работи кои само луѓето во брак можат да ги сфатат – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Работи кои само луѓето во брак можат да ги сфатат

Без разлика дали сте Дон Жуан или фатална жена и дали листата на вашите партнери е подолга, некои работи за љубовта не можете да ги знаете ниту разберете ако не сте во брак.

Точно е дека секоја љубов со себе носи извесно искуство после кое ќе станете побогати, но обврзувањето на вечна љубов со себе носи одредени знаења кои не може да ги замислат луѓето кои не се венчани.

 • Моногамијата некому се чини досадна, но човекот го исполнува многу повеќе од самотијата.
 • Личноста со која сте во брак може во исто време да ја сакате најмногу и да бидете бесни и лути на неа.
 • Колку повеќе заеднички работи проживува еден пар, толку пријателството е поголемо и поцврсто.
 • Вистинското значење на изразот: „Засекогаш“.
 • Навикнување на отворена врата од тоалетот.

 • Предностите и мааните од овластувањето за банкарската сметка.
 • Раздвоеност – не само што е нормална појава, туку и потребна.
 • Партнерот/ката на прво место. Не само на збор, туку и на дело.
 • Пријателството и почитта се поважни од сексот.
 • Бракот не е ист со врската.

 • Простување и способност да се продолжи понатаму.
 • Понекогаш мора да изберете помеѓу тоа да бидете во право и мир во домот.
 • Не е паметно да водите свои битки.
 • Постојат моменти кога не ви се допаѓа личноста која ја сакате најмногу на свет.
 • Да бидете во состојба да ги сфатите и неискажаните потреби и проблеми.

 • Истовремено е убаво и тешко.
 • Вистинската љубов надминува сè.
 • Важно е да имате пријатели кои се во брак.
 • Вистината во дефиницијата за преданоста.
 • Иако не е совршен, бракот сепак може да биде одличен.

Би те интересирало и

Брачна двојка од Франција на суд поради името на нивното бебе

Имињата на децата честопати предизвикуваат сериозни расправии кога родителите, сакајќи да бидат оригинални, ќе отидат ...

Утринска навика која освежува и подмладува

Многумина не можат да го почнат денот без шолја црно кафе. Овој напиток за многумина ...