Рецепт: Есенска штрудла со мак и тиква

Оваа штрудла би одговарала одлично на вашата трпеза во секое годишно време, но поради тиквата како една од главните состојки, го добива префиксот „есенска“. Не одзема многу време за подготовка, а резултатот е многу вкусен.

Начин на подготовка

1. Испечете ја тиквата и изблендирајте ја за да добие смеса на пире.

 

2. Мелениот мак и шеќерот попарете ги со врелото млеко и оставете да се излади…

 

Прочитај повеќе на: ММС.МК

Би те интересирало и

Евтин трик за двојно побрзо сушење на косата со фен

Иако многу фризери советуваат кога можете да го избегнувате сушењето на косата со фен, кога ...

Прва Барбика со хиџаб во светот

Американската олимпијка, Ибтихај Мухамед доби својата Барбика, направена во нејзина чест, која воедно е и ...