Саем за вработување во Кавадарци – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Саем за вработување во Кавадарци

Во спортската сала „Јасмин“ во Кавадарци денеска ќе се одржи Саем за вработување, на кој кавадаречките работодавачи ќе ги претстават нивните потреби за работен кадар, а невработените ќе имаат можност директно да се информираат за условите за вработување.

Во рамки на саемот ќе се одржи форум за работодавачи и инфо средба за млади. Саемот ќе го отворат директорот на Агенцијата за вработување Влатко Поповски и раководителот на Центарот за вработување – Кавадарци, Благојчо Борисов.

Саемот е дел од саемскиот караван на Агенцијата за вработување на Република Македонија, со кој се опфатени и Скопје, Штип, Битола, Тетово и Струмица.

Би те интересирало и

СДСМ: За првпат во историјата просечната нето плата е над 24.000 денари

  Просечната плата во земјава се искачи до 24.000 денари – велат од СДСМ во ...

СБ: Родовата нееднаквост на пазарот на труд прави загуби на БДП

Поради родовата нееднаквост и малото учество на жените на пазарот на труд се прават загуби ...