Светски ден на бездомништвото – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Светски ден на бездомништвото

Во организација на Црвениот крст на Град Скопје денеска во Пунктот за бездомници – Момин Поток ќе биде одбележан Светскиот ден на бездомништвото.

Пунктот за бездомници во Момин Поток функционира деветта година по ред и нуди услуги, помош и поддршка на 50 бездомници на дневна основа кои редовно го посетуваат секој петок и има за цел да овозможи тие да ги остварат основните човекови права и да се реинтегрираат во општеството.

Бездомниците во пунктот можат да ги користат услугите за одржување на хигиената, а со нив работи и тим од доктор, психолог и социјална работа. Тие исто така добиваат и облека, храна и други материјални добра.

Би те интересирало и

Три села беа отсечени поради огромно свлечиште викендов крај Крива Паланка

Околу 3000 жители од трите села Станци, Дренак и Дурачка река викендов беа отсечени од ...

Сведочење за претепувањето на Села: Лицето му беше разобличено, уште еден удар и ќе умреше

Кога дојдов во Собранието вратите веќе беа отворени, имаше полиција но не ги одвраќаше луѓето ...