Семејства од тетовски Челопек за жалат што се уште не се приклучени на фекалната и водоводна мрежа иако платиле за оваа услуга – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Семејства од тетовски Челопек за жалат што се уште не се приклучени на фекалната и водоводна мрежа иако платиле за оваа услуга

Две семејства од Челопек велат дека 95 % од селото е приклучена на фекална канализација и водоводна мрежа, само неколку домови вклучувајќи ги и нивните не се дел од овие инфраструктурни проекти.

Изјавија дека главните цефки од овие системи поминуваа над нивните  домови.  Потребно е само да ископа канал и да се поврземе со овие системи. Се нафативме ваквите градежни  кативности да ги завршиме сами, но општината ни забрани рече Мирко Серафимовски од Челопек.

Градоначалникот на Општина Брвеница Енвер Пајазити, вели дека локалната власт има обврска да постави фекална канализација и водовод во примарната и секундарната мрежа од селото. Во терцијалната мрежа поточно по сокаците, жителите сами ги извршуваа ископите и сами поставуваат цевки. Не е точно вели тој, дека општината не им дозволува на семејствата од Челопек сами да копаат канал за да се приклучат на системот.

Приклучокот за водоводниот систем и фекалната канализација семејствата од Челопек ги чинело по 500 евра.

Би те интересирало и

Раководството на МВР отворено за соработка со Независниот синдикат на полицијата

Раководството на МВР и натаму е отворено за соработка со претставниците на синдикатот бидејќи тоа ...

НСП: Само една третина од полицајците имаат нови чизми

МВР тапка во место и не презема ништо освен празни муабети да ги подобри условите ...