Се бараат законски измени и ревизија на студиите за влијанието на рудниците врз околината – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Се бараат законски измени и ревизија на студиите за влијанието на рудниците врз околината

По неколкуте референдуми за рудници во југоисточна Македонија, повторно се актуелизира прашањето за нивното влијание врз животната средина.

Граѓанските иницијативи кои се против отворање рудници бараат законски измени и ревизија на сите студии за влијанието врз животната средина.

Од партијата ДОМ се сомневаат дека договорите за рудниците Иловица и Казандол се склучени под сомнителни услови.

Целата вест можете да ја прочитате на ММС.МК

Би те интересирало и

Три села беа отсечени поради огромно свлечиште викендов крај Крива Паланка

Околу 3000 жители од трите села Станци, Дренак и Дурачка река викендов беа отсечени од ...

Сведочење за претепувањето на Села: Лицето му беше разобличено, уште еден удар и ќе умреше

Кога дојдов во Собранието вратите веќе беа отворени, имаше полиција но не ги одвраќаше луѓето ...