Се градат три гасоводи со вкупна должина од 200 километри и вредност од 80 милиони евра

Во тек е изградбата на три гасоводни линии Штип – Неготино, Кавадарци – Прилеп – Битола и  Скопје – Тетово – Гостивар во вкупна должина од околу 200 километри, инвестиција вредна повеќе од 80 милиони евра.

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски вчера изјави дека на среднорочен план се планира и продолжување на овие краци. Објавен е и тендер за секундарна гасификација, односно за концесионер кој ќе ја направи секундарната гасификација.

„Има интерес од повеќе фирми и очекувам годнава да биде избран еден концесионер кој во наредните две години ќе ја изгради секундарната гасоводна мрежа“, изјави Груевски.

Би те интересирало и

ВМРО- ДПМНЕ: Само граѓаните на референдум може да одлучат околу спорот што го има Грција со нашето име

Одлуката околу решението на проблемот кој што Република Грција го има со нашето име не ...

Кривична пријава за поранешната директорка на Завод и Музеј Охрид

Поранешната директорка на Завод и Музеј Охрид заработи кривична пријава поради големата финансиска штета врз ...