Се подготвува петгодишната Национална програма за финансиска поддршка во земјоделството – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Се подготвува петгодишната Национална програма за финансиска поддршка во земјоделството

Во моментов се подготвува петгодишната Национална програма за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој. Во подготовката учествуваат и ќе дадат свој придонес не само надлежните инситуции туку и претставниците од науката. Ова денеска го соопшти министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски кој говореше на Меѓународниот симпозиум за земјоделство и храна, во организација на Факултетот за земјоделски науки и храна при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“.

 

Целата вест може да ја прочитате на ММС.МК

Би те интересирало и

Со законска регулатива за практиканство до поспособни млади на пазарот на труд

Со законска регулатива за практиканство до поспособни млади кои сакаат да се вклучат на пазарот ...

Во прилепско привршува издавањето на белите картони за новата тутунопроизводствена реколта

Во подрачната единица на Министерството за земјоделие во Прилеп, како надлежно и за соседните општини ...