Собранието ќе расправа за продолжување на кризната состојба заради мигрантите

Предлог-одлука за изменување на Одлуката за одобрување на продолжување на рокот за постоење кризна состојба поради зголемен обем на влез и транзитирање на мигранти низ територијата на Република Македонија денеска е на дневниот ред на две собраниски комисии и на пленарна седница.

Прво за ова ќе има расправа на комисиите за одбрана и безбедност и на законодавно-правната комисија.

Во 11 часот е закажана седница на Собранието на која, исто така, на дневен ред е предлог на одлука за изменување на Одлуката за одобрување на продолжување на рокот за постоење кризна состојба заради зголемен обем на влез и транзитирање на мигранти низ Македонија.

Извор: Макфакс

Би те интересирало и

Oрганизирани повеќе хуманитарни настани за лекување на гостиварецот Стрезовски

Професорот по физичка култура, Заке Крајчевски организираше три претстави на Магионачарско шоу во Центарот за ...

Во полошко голем интерес за вакцинација против сезонски грип

Постарата генерација и оваа година традиционално во голем број ги примија првите вакцини на сезонската ...