Состанок за железничкото поврзување на Македонија и Бугарија – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Состанок за железничкото поврзување на Македонија и Бугарија

Претставници на железничките претпријатија на Македонија и Бугарија денеска во Скопје ќе разговараат за изградбата на железничкиот дел од Коридорот 8 кој ги поврзува овие две држави.

Состанокот ќе се одржи во просториите на јавното претпријатие „Македонски железници – Инфраструктура“, а на него ќе присуствуваат директорот на МЖ-Инфраструктура Ирфан Асани и директорот на бугарските железници Красимир Папукчиски.

Би те интересирало и

Промовирана Стратегијата за образование: Целосна реформација на образовниот систем до 2025 година

Целосно реформирање на македонскиот образовен систем во следните седум години – ова е целта на ...

25 години ФООМ:Отвореното општество во Македонија исправено пред предизвици кои треба да ги надмине

  Македонското општество од една фаза на децениско перманентно затворање, почнува да се отвора и ...