Стинг ќе подари 100.000 евра за бегалците во Шведска

Британскиот музичар Стинг денеска најави дека на здружението за помош на млади бегалци во Шведска ќе им подари 100.000 евра, кои ги доби како шведска музичка награда „Полар“.

Стинг (65), познат по борбата за човековите права, како и американскиот музичар Вејн Шортер, во февруари ја освоија наградата „Полар“ и по 100.000 евра.

„Чест ми е да ја добијам музичката награда ‘Полар’ оваа година, но уште поголемо задоволство е тие пари да ги дадам за проектот на младите Швеѓани Сонглајнс“, наведе Стинг. „Сонглајнс“ е шведско здружение кое им помага на бегалците, посебно од Авганистан, Еритреја и Сирија да се интегрираат во шведското општество преку музика.

 

 

Би те интересирало и

Седницата на ААВМУ пародија со лаичка интерпретација на закон

Последната седница на ААВМУ, даде вистинска слика како функционира едно балканско регулаторно тело од ендемски ...

Вработените во Фени го ставија протестот во мирување

Бараме што  побргу да се најде инвеститор за Фени, да разговараме со банките и да ...