Субвенции за овоштарите и лозарите – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Субвенции за овоштарите и лозарите

Оваа недела треба да почне исплатата на предвидените 28 милиони денари субвенции за 544 овоштари.

Како што соопшти Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), неделава ќе почне и исплатата на поддршката за лозарството, како и за штетите од невремето во општина Гази Баба.

Според МЗШВ, со оглед на состојбата во која се наоѓаат овоштарите од преспанскиот регион, се прават напори да им се излезе во пресрет на земјоделците и на нивните барања.

Во врска со исплатата на обесштетувањето за ланските пролетни мразеви во преспанскиот регион, Министерството информира дека подготвило Информација која ќе се разгледува на една од следните седници на Владата.

Извор: МИА

Би те интересирало и

Со законска регулатива за практиканство до поспособни млади на пазарот на труд

Со законска регулатива за практиканство до поспособни млади кои сакаат да се вклучат на пазарот ...

Во прилепско привршува издавањето на белите картони за новата тутунопроизводствена реколта

Во подрачната единица на Министерството за земјоделие во Прилеп, како надлежно и за соседните општини ...