Тензично пред „Поврадарие“: Лозарите се заканија со блокада на патишта ако не ги добијат парите за предаденото грозје – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тензично пред „Поврадарие“: Лозарите се заканија со блокада на патишта ако не ги добијат парите за предаденото грозје

Веќе неколку дена трае блокадата на винарската визба „Повардарие” од Неготино од страна на лозарите поради неплатено грозје. Се заканија дека доколку не ги добијат парите, протестите ќе се радикализираат со блокада на патиштата, од Неготино кон Штип и Кавадарци.

Целата вест може да ја прочитате на ММС.МК

Би те интересирало и

Со независни регулаторни тела до функционална пазарна економија во земјава

Институциите во земјава потфрлуваат во унапредувањето на пазарната конкуренција и подобрување на услугите кои ги ...

Службените трошоци на министрите достапни на јавноста

На интернет станицата на Владата во тест верзија, достапни се детализирани службени трошоци на министрите, ...